張敬軒「人頭」變「爐頭」 演唱會海報展現頭上BBQ!

張敬軒「降兩度」演唱會將於6月紅館開騷,軒仔為拍攝演唱會海報「火燒頭髮」,讓整個頭著火變成燒烤爐!海報剛於紅隧對出廣告板曝光,軒仔更於今天在Instagram公開拍攝海報的幕後花絮,超級驚險!

[email protected]

 

張敬軒邀請了印度髮型師Mr. Gala為他做火焰頭髮護理,讓頭髮燃燒起來,工作人員還用燒烤叉叉起雞翼、棉花糖在軒仔頭上BBQ,拍成開起來美味又有趣的演唱會海報。花絮片中軒仔表示:「我聞到味,不過唔係啲雞嘅味,係我啲頭髮嘅味,點算啊喂!」又笑言:「我以為自己呢個係人頭,但原來我呢個係爐頭。」

Photo by: [email protected]
Photo by: [email protected]

 

軒仔解釋,希望「火」能表達他「將裏面團火都燃燒埋出嚟」的意思。雖然拍攝時軒仔感到頭頂很燙,還有雞翼汁滴到額頭上,但認為整個過程非常有趣刺激,頭髮還真的變順滑了!不過這個火焰頭髮護理必須由專人處理,大家千萬不要模仿喔~

Photo by: [email protected]

 

張敬軒《Hinsideout 2018 張敬軒♭♭演唱會》將於6月15日至17日紅館舉行,不知道大家最喜歡軒仔哪首金曲呢?

 

照片來源:Instagram

No Comments Yet

Comments are closed